Històries de Superacció 3: Mohamed*, el noi inquiet

Home·Entradas·Competiciones, Historias de Superacció, Inserción, Sin categorizar, Triatlón·Històries de Superacció 3: Mohamed*, el noi inquiet

Khalid el noi inquiet

Versió CAT (más abajo en castellano):

En Mohamed va venir del Marroc fa 6 anys amb el seu germà en un viatge prohibit i gens còmode. Ell tenia 8 anys, el seu germà un parell més i… prioritats molt diferents. En Mohamed va convertir els carrers del Raval en la seva casa, a on feia i desfeia, malvivint però gaudint. Un dia, el seu germà li va dir que havia estalviat prou per marxar cap a Itàlia a buscar la seva família, però només tenia diners per un bitllet. Així, en Mohamed es va quedar on era casa seva, fins que de forma voluntària però poc convençut alhora, va entrar en un centre de menors.

En Mohamed va arribar a Superacció acompanyat d’un avís d’alt risc de fuga. Cada dia algun educador del seu centre l’acompanyava i un cop acabada l’activitat l’havíem d’entregar. Però mai ha intentat fugar-se. Simplement és un noi inquiet, nerviós, que no entén per què ha d’estar tancat, quan ell ja ha viscut lliure sense l’escalfor d’una llar o d’una família.

Al cap de només cinc dies amb nosaltres va venir a animar al triatló SERTRI. Gràcies a una baixa, va tenir l’opció de participar-hi. I en Mohamed, aquest noi inquiet, va apuntar-s’hi. Va participar per equips en el sector de natació: va fer els 300m amb molta dignitat disputant la sortida entre rivals alts i musculats. El va seguir la Aisha* amb bicicleta i en Miguel* corrent. Un equipàs.

El dia de la prova ens va explicar que des de que estava amb nosaltres arribava esgotat al centre. Ara ja no s’avorria allà tot el dia i sobretot, no es veia involucrat en baralles. Els seus educadors no donen crèdit al seu progrés, sembla que en Mohamed ha trobat en l’esport una motivació que mai havia tingut.

En Mohamed va començar amb Superacció amb un elevat risc de fuga i va acabar aconseguint que des del seu centre apostessin per ell inscrivint-lo a un Curs d’Iniciació Esportiva que el permetrà treballar com a monitor ajudant en el campus d’estiu de Superacció d’enguany.

*noms inventats per protegir la identitat dels nois i noies de Superacció.

Tot un exemple de SUPERACCIÓ. 

Versión ES (más arriba en catalán):

Mohamed vino del Marruecos hace 6 años con su hermano en un viaje prohibido y nada cómodo. Él tenía 8 años, su hermano un par más y… prioridades muy diferentes. Mohamed convirtió las calles del Raval en su casa, donde hacía y deshacía a su gusto, malviviendo pero disfrutando. Un día, su hermano le dijo que había ahorrado suficiente para marchar a Italia a buscar a su familia, pero sólo tenía dinero para un billete. Así, Mohamed se quedó donde era su casa, hasta que por voluntad propia (aunque sin demasiado convencimiento) entró en un centro de menores.

Mohamed empezó en Superacció con una advertencia de alto riesgo de fuga. Le traía y recogía cada día algún educador de su centro, a quién teníamos que entregárselo. Pero nunca intentó fugarse. Simplemente es un chico inquieto, nervioso, que no entiende por qué tiene que estar encerrado, cuando él ya ha vivido libre sin el amparo de un hogar o de una familia.

Al cabo de sólo cinco días con nosotros vino a animar al triatlón SERTRI. Gracias a una baja, tuvo la opción de participar. Y Mohamed, el chico inquieto, se apuntó. Participó por equipos en el sector de natación: hizo los 300m con mucha dignidad disputando la salida entre rivales altos y musculados. Le siguió Aisha* en bicicleta y Miguel* corrriendo. Un equipazo.

El día de la prueba nos explicó que desde que estaba con nosotros llegaba agotado al centro. Ahora ya no se aburría allí todo el día y sobre todo, no se metía en peleas. Sus educadores no dan crédito a su progreso, parece que Mohamed ha encontrado en el deporte una motivación que nunca había tenido.

Mohamed empezó en Superacció con alto riesgo de fuga y acabó consiguiendo que desde su centro apostasen por él inscribiéndole a un Curso de Iniciación Deportiva que le permitirá trabajar como monitor ayudante en el campus de verano de Superacció de este año.

Tot un exemple de SUPERACCIÓ. 

*nombres inventados para proteger la identidad de los chicos y chicas de Superacció.