Aspamoti és l´Associació de Pares i Mares de Discapacitats de Montgat i Tiana fundada l’any 1990, amb la idea de fer visibles a tots aquells nois i noies que no tenien l’hàbit de sortir de casa, oferir-los oci de qualitat i lluitar pels seus drets.

Gràcies a l’Ajuntament de Montgat, Superacció i Aspamoti han arribat a un acord per treballar conjuntament els Horts urbans de la població.

«SOM EL QUE MENGEM»:

És la iniciativa d’Aspamoti per obrir camí als seus protagonistes en el món de la natura i l’agricultura.

Cultivar tota mena d’hortalisses i verdures de temporada els proporciona, per una part les matèries primeres que fan servir a les seves classes de cuina, i per l’altre i molt important el treball en equip. D’on surt el que mengen, el que costa aconseguir-ho, a tenir el control i la cura de les eines i de l’espai cedit.
Desenvolupen tota classe de capacitats, augmenten la seva autoestima i estan en contacte amb la natura.

I amb aquest projecte Superacció s’hi suma. Els nostres joves podran compartir estones i tasques als horts amb els implicats d’Aspamoti.
Millorant per ambdues parts la tasca d’inclusió social. Cada una de les tasques als horts, i de col·laboració entre les entitats tenen com a finalitat última preparar als nostres protagonistes per la vida en comunitat i dotar-los d’una bona autonomia personal.

Montgat és un entorn privilegiat i gràcies a l’Ajuntament que ens ha brindat l’oportunitat de treballar, col·laborar, participar de manera activa, conviure i gaudir de l’espai entre les entitats.

ASPAMOTI

La seva missió és ser una organització capdavantera i innovadora referent en la prestació integral de serveis a persones amb discapacitat creixent amb la participació de les famílies i els professionals implicats.

Les tasques principals i els objectius de l’associació són:

  • CONTRIBUIR en la plena integració social i laboral de les persones discapacitades, per millorar la seva qualitat de vida.
  • EDUCAR a les famílies amb les característiques i conseqüències de les discapacitats.
  • PROMOURE: Els programes socials i laborals per respondre a les necessitats específiques de les persones amb discapacitat psíquica.
  • COL·LABORAR: Amb les administracions públiques i entitats privades perquè treballin en la discapacitat en general i en la discapacitat psíquica en particular.
  • FOMENTAR: La inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el desenvolupament de les seves habilitats amb l’objectiu que guanyin confiança i encarin aquesta manera la inserció en el món laboral amb èxit.
  • IMPULSAR: La formació i la inserció en l’àmbit laboral de les persones discapacitades com un element fonamental per a la inserció social.
  • MILLORAR: La capacitat d’inserció laboral dels seus usuaris, permeten a aquestes persones progressar en un context social i laboral.