Inici. Element Terra – Luís Carbajal

Aquesta primera trobada pretén donar les bases gestàltiques de qualsevol treball en grup (valoració del present, de l’experiència i la responsabilitat) a través del treball corporal. També entrarem a treballar el que és expressiu ficant-nos a fons en el treball com a element Terra, que té a veure amb l’esquelet (treball amb l’estructura) i amb la necessitat. Com a tècniques treballarem amb el moviment harmònic, la bioenergètica i el mètode grinberg.

Gestalt bàsic – Ricard Bermudez

Acostament als principis bàsics de la Gestalt per tenir eines d’elaboració dels aspectes personals que sorgeixin durant el procés personal de tot el postgrau. S’alteraran aspectes teòrics de la Gestalt i treballs pràctics enfocats principalment des del cos.

Contacte i massatge – Josep Devesa

Aproximació al cos des del massatge facilitant una millora del nivell de consciència, tenint en compte el moviment emocional i corporal que genera el contacte manual, al mateix temps que s’ensenya una tècnica bàsica per facilitat una sessió de massatge.

Veu i Cos – Anna Subirana

Consisteix a connectar la ment i la veu amb el cos. Escoltar i reconèixer els mecanismes de la veu amb comprensió. Trobar els espais interiors, les obertures, la vibració interna i les ressonàncies. Representant, improvisant o cantant experimentarem diversos moments sonors expressats d’una manera creativa.

Aportacions de les arts marcials – Pere Juan

Introducció a alguns principis de les arts marcials de l’estil intern (Tai-txi-txuan, Ki Aikido…) com és el cas de la relaxació activa i la integració de la percepció. Explorarem la dimensió expressiva, agafant com a base els cinc elements (Terra, Metall, Aigua, Fusta i Foc) i la identificació amb el moviment i l’estratègia animal, per connectar millor amb el nostre interior i el nostre entorn.

Shiatsu – Victoria Luque

L’objectiu és que, a través del Shiatsu, puguem ser conscients i sentir com flueix l’energia per integrar el cos físic, emocional i mental amb el cos energètic, utilitzant la nostra resposta innata al tacte, la nostra intenció i intuïció.

Bioenergètica – Luís Carbajal

Aproximació al món de la bioenergètica com a eina terapèutica psico-corporal. S’explorarà a fons l’impuls agressiu i el tendre, en la línia del treball bioenergètic de Juanjo Albert.

Nens, nenes i adolescents – Equip Tariqa

Es partirà de l’experiència pràctica i vivencial per entendre i aprendre els elements bàsics a tenir en compte quan es treballa amb aquests col·lectius concrets.

El camí del Clown – Alain Vigneau

El camí del Clown consisteix a mostrar-se com és cadascun, donant el permís i la llibertat, sota la protecció del petit nas vermell i comunicar amb els altres allò que passa en aquest moment. La seva actuació ens connecta amb facetes de la nostra personalitat que normalment espanten. El Clown ens dóna la possibilitat de mirar a la cara i treure profit en lloc d’evitar les situacions

Plàstica i cos – Artur Acevedo

Vivència directa de la plàstica a través del cos per implicar-nos en la nostra totalitat física i sensorial. L’espontaneïtat i l’autenticitat en l’expressió plàstica brinda l’oportunitat d’identificar-nos amb la nostra creació, entendre les nostres simbologies i reconèixer espais interiors, on guardem sentiments, pensaments i interessos.

Elements Foc i Aigua – Luís Carbajal

Aquest punt de trobada pretén seguir amb la formació expressiva iniciada a l’octubre, seguint amb l’exploració de l’element Foc (sistema muscular i acció) i element Aigua (sistema digestiu i les emocions).

Discapacitats i ancians – Jannick Niort i Esther Bach

Aquest mòdul està dedicat al treball amb discapacitats a càrrec de Jannick Niort i al treball amb ancians a càrrec de Esther Bach. Es partirà també de l’experiència pràctica i vivencial per entendre i aprendre els elements bàsics a tenir en compte quan es treballa amb aquests col·lectius concrets.

Entrenament rítmic emocional – Rubén Ségal

El ritme és una clau per produir tota mena d’intercanvis entre persones i grups de treball, inclús de diferents cultures. L’objectiu és que els integrants contactin amb el teatre i la llei del ritme amb tota la seva potencialitat, de forma individual i en grup, i que això permeti expandir tot el seu cabal emocional, imaginatiu i expressiu.

Anatomia consciencia corporal – Ana Prats

Diverses vivències han fet canviar a poc a poc la forma del nostre cos, creant limitacions en el moviment i fins i tot algunes molèsties físiques. L’objectiu és tenir consciència d’aquestes dificultats. Aquest taller pretén ser una aproximació al coneixement a través del cos, i amb suaus moviments, ajudar-nos a recuperar l’agilitat i la flexibilitat que ens apropin a l’harmonia.

Escritura creativa – Omar Gulchin

De la sensació a la paraula. De la paraula a la sensació. Dues maneres de sentir i expressar el nostre món interior s’uniran en un diàleg revelador i creatiu.
Explorarem missatges verbals i corporals de manera amena, dinàmica i pràctica per donar veu al nostre món interior com a vehicles d’expressió de la nostra vitalitat i creativitat. Observarem què ens ajuda i què ens dificulta a contactar amb la nostra creativitat i com portar-ho a la nostra vida quotidiana.
Una invitació a imaginar-se altres vides possibles, els camins no recorreguts, els projectes somiats, els camins per recórrer.

Us i gestió de la música – Carol Villalón

Explorar, aprendre i reforçar diferents aplicacions de la música en el camp terapèutic i de la relació d’ajuda.
Afavorir el reciclatge tecnològic dels professionals de la relació d’ajuda facilitant que utilitzin les últimes tecnologies per al descobriment i la gestió de noves (o pròpies) músiques.
Als assistents al curs, se’ls lliura un dossier i 8 gigues de música i documentació amb els continguts següents:

Movimient Autèntic – Gema Díaz

La pràctica del Moviment Autèntic consisteix a ensenyar a la persona a què sàpiga esperar… Perquè el moviment sorgeixi i evolucioni a mesura que un s’entrega a si mateix dins un ambient d’atenció tranquil·la.

Tancament. Element Aire – Luís Carbajal

Finalment, en aquest últim cap de setmana, a part de fer el tancament corresponent a la formació, ens centrarem en els aspectes expressius de l’element Aire (sistema nerviós). Per això, utilitzarem la creativitat com a fil conductor d’aquesta trobada.

Per a més informació:

Web: TCI Carbajal
Envia Mail