El PROJECTE CANÀRIES es va iniciar a l’illa de Tenerife al desembre del 2020. Superacció es va desplaçar a les illes a conseqüència de l’emergència social generada per l’arribada via mar de persones migrades i refugiades. L’arribada en pastera per la ruta marítima més perillosa del món, va coincidir en el temps amb la COVID-19 pel que la mobilitat entre illes i a la península, malgrat la necessitat, va restar prohibida.

Superacció conscient de la vulneració de drets humans que patien els infants, adolescents però també els joves majors d’edat, va ser-hi, i gràcies a la Dirección General de Juventud, al Organismo autónomo de Deportes de La Laguna i a l’ajuntament de La Laguna que van actuar com a contrapart, vam poder realitzar la nostra activitat transferint i aplicant la metodologia i valors que ens caracteritzen.

Van ser més de 50 nois i noies els que van participar de l’activitat derivats de centres de menors, dels propis campaments i d’associacions com la Asistencial Nahia. Actualment ens trobem en procés d’iniciar un centre d’acollida a l’illa i, al mateix temps, volem seguir organitzant activitats lúdico-esportives amb els i les joves.

L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida del jovent, afavorint el seu procés d’inserció social, fomentant les seves capacitats cognitives, psicomotrius, emocionals i socials, incentivant la comunicació i l’expressió.