El passat dia 21 de desembre a la seu del Foment del Treball de Barcelona es va celebrar la XIII edició dels Premis Carles Ferrer Salat i l’entrega de les Medalles d’Honor 2020.

Foment del treball va instaurar al 2007 les Medalles d’Honor i els Premis Carles Ferrer Salat, que concedeixen a aquelles persones o empreses que han destacat en l’àmbit durant l’any anterior. Concretament, les Medalles d’Honor, es concedeixen a figures destacades de l’àmbit empresarial i social. Amb elles, Foment busca subratllar la trajectòria professional, el compromís empresarial i el compromís amb la ciutadania.

En paral·lel a les medalles es lliuren els Premis Carles Ferrer Salat, amb els que el Foment del Treball reconeix la tasca d’empreses i empresaris de Catalunya. Uns guardons que homenatgen els valors de l’empresari lliberal, obert i defensor del coneixement i el diàleg, como ho va ser Carles Ferrer i Salat, president de Foment, president fundador de CEOE i president de la gran patronal europea Unice (ara BusinessEurope).

A l’edició d’aquest any 2020, Superacció ha estat premiada a la categoria de Compromís Social. Per accedir a aquest premi, es valoraven aquelles empreses amb projectes empresarials que haguessin aconseguit una transformació directa i real a la societat mitjançant mètodes innovadors o que tinguessin com a objectiu donar resposta a les necessitats emergents de la societat contribuint a la resolució d’un problema social o una millora efectiva i sostenible de la vida de les persones a les que va dirigit el projecte.

Amb el premi en la categoria de Compromís Social, foment ha volgut premiar la trajectòria d’aquesta entitat sense ànim de lucre pels seus resultats d’èxit i creixement en els últims anys. El 2019 ha atès més de 650 joves de la ciutat de Barcelona i ja són un total de 1.700 joves els que han participat en el projecte des dels seus inicis. La Fundació Superacció neix a principis del 2013 integrada per professionals en els seus àmbits d’actuació, que de forma desinteressada s’impliquen perquè aquest projecte es pugui dur a terme. L’esport, com l’entrenament de triatló, i l’educació són els eixos principals de la seva metodologia per a la inserció social de joves en risc d’exclusió.

Amb aquest premi es reconeix la tasca i la trajectòria de Superacció, i la seva metodologia innovadora d’inserció social a través de l’esport i l’educació.