Ahir al matí, dia 9 de novembre del 2021, vam estar en directe amb el Rachid, un dels nostres nois de Superacció, al programa de televisió de RTVE Cafè d’Idees, de la Gemma Nierga, per parlar sobre la nova llei d’estrangeria per a joves extutelats.

Aquest nou reglament pretén agilitzar el procés de concessió de permisos d’habitatge i treball per a menors estrangers i immigrants sense tutela quan tinguin 18 anys. L’objectiu és afavorir la seva integració, velar pels seus drets fonamentals i reduir el risc de caure en la il·legalitat i precarietat.

L’entrada en vigència d’aquesta llei suposa un gran pas pels nostres joves i per tots els que estan en la situació en que es trobava el Rachid anys enrere. Tot va començar el 2012, quan es va traslladar a Melilla a un centre de menors. Des de els 12 anys va residir-hi allà, fins que va complir la majoria d’edat i va decidir mudar-se a Barcelona, una ciutat que li obriria un ventall d’oportunitats però no sense abans passar per algunes dificultats. Va haver de viure i dormir al carrer durant un temps, fins que finalment va arribar a Superacció.

A l’Associació va trobar el recolzament de tot un grup de joves en la mateixa situació que ell, un lloc on créixer a través de l’esport i activitats relacionades amb l’expressió física i artística, i on va trobar l’oportunitat de desenvolupar les eines necessàries per poder adaptar-se al nou camí que l’hi esperava.

Després de tots aquest anys, estem orgullosos de veure el Rashid aconseguir tot allò que per ell era impensable. Actualment és empleat i viu a Badalona amb la seva parella. I des de Superacció no podem estar més orgullosos d’haver pogut contribuir a la seva història amb final feliç, i, sobretot, al seu futur, que avui està ple d’il·lusió i esperança.

Si vols veure l’entrevista amb el Rashid i conèixer la seva història, accedeix en aquest link:

https://www.rtve.es/play/videos/cafe-didees/llei-estrangeria-testimoni-exmenor-no-tutelat/6191020/